Top

SEOpedia Digital Agency HomepageSEOpedia Digital Agency

Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων

  • Αρχική
  • Υπηρεσίες
    • Κατασκευή ιστοσελίδας
  • Portfolio
  • Επικοινωνία
  • Blog
    • WordPress
    • SEO
    • Content Marketing
    • News
    • Social Media
    • Conversions
    • Link Building
    • Usability
Αρχική \ Blog \ Content Marketing \ 3 τεχνικές content marketing που πρέπει να σταματήσετε αμέσως

3 τεχνικές content marketing που πρέπει να σταματήσετε αμέσως

Δημοσιεύθηκε στις 11 Μαΐου 2014 | Από τον Γιώργο Ηλίδη | Αφηστε σχολιο

Οι τεχνικές content marketing είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια (και πιστεύουμε ότι άργησαν αρκετά να έρθουν στο προσκήνιο).

Οι παρακάτω είναι 3 κορυφαίες στρατηγικές για να πετάξετε εκτός της προσπάθειάς σας αν θέλετε αυτή να πετύχει. Απορρίπτοντας την καθεμία από τις παρακάτω τακτικές θα επισημάνουμε πως μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σωστά.

1. Δημιουργήστε όσο το δυνατό περισσότερο περιεχόμενο

Έχουμε διαβάσει αναρίθμητα άρθρα των οποίων οι συγγραφείς υποστηρίζουν πως πρέπει να υπάρχει ένα στάνταρ πρόγραμμα δημοσίευσης περιεχομένου. Εσείς έχετε συναντήσει τέτοιες απόψεις;

Τι γίνεται αν δεν έχουμε όρεξη να γράψουμε; Τι γίνεται αν ύστερα από πίεση μπορούμε να παράγουμε ένα μέτριο blog post και τίποτα παραπάνω; Σίγουρα έχουν περάσει μέρες που δεν έχετε διάθεση ή έμπνευση να γράψετε κάτι καλό.

Η κακές συμβουλές είναι οι χειρότερες. Όλο το περιεχόμενο που γράφετε, δημοσιεύετε και μοιράζεστε με το κοινό σας πρέπει να έχει κάτι χρήσιμο ή καινούριο ή τέλειο να μεταφέρει.

Σκεπτόμενοι με αυτόν τον τρόπο, τι γίνεται αν κάποιος βρεθεί μπροστά στο μέτριο blog post σας όταν ελέγξει για πρώτη φορά το περιεχόμενο της σελίδας σας; Η απόφαση “εντάξει θα το δημοσιεύσω, δεν πειράζει” μπορεί να κάνει το υποτιθέμενο νέο επισκέπτη να μην επισκεφτεί ποτέ ξανά το blog σας.

Αντιθέτως, αν ο ίδιος επισκέπτης βρεθεί μπροστά σε ένα τέλειο blog post που δημιουργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, πιστεύουμε ότι θα μείνει ευχαριστημένος από την ποιότητα του περιεχομένου και δε θα σταθεί στις δύο εβδομάδες χωρίς άλλη δημοσίευση. Εσείς τι νομίζετε;

Δοκιμάστε αυτό:

Αντί να γράφετε εκατοντάδες κείμενα με στόχο να δημοσιεύετε κάτι σε καθημερινή βάση, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι παράγετε κάτι “χρήσιμο” ή “εντυπωσιακό” ή “μοναδικό” ή “επικό” (χρησιμοποιήστε όσες ακόμη επιβλητικές λέξεις θέλετε).
Αυτοί οι τύποι περιεχομένου μπορεί να περιέχουν ebooks, infographics, tutorials, αποτελέσματα ερευνών, που στοχεύουν να εντυπωσιάσουν, προσθέτουν ιδιαίτερη αξία και “χτίζουν” το όνομά σας στο χώρο.

Μη μας παρεξηγείτε, συνεχίστε να γράφετε blog posts. Βρείτε, όμως, την ισορροπία και μη γράφετε κάτι μόνο και μόνο γιατί νιώθετε πως πρέπει να δημοσιεύσετε μια συγκεκριμένη μέρα.

Θυμηθείτε αυτό: Αν δεν έχετε κάτι εντυπωσιακό να πείτε στο κοινό σας, μη πείτε τίποτα…

2. Εστίαση στο να κάνετε το όνομα σας να μοιάζει τέλειο

Το καλύτερο content marketing είναι η παραγωγή περιεχομένου που δε θα θυμίζει τίποτα από προϊόν marketing. Αυτό είναι υλικό που θα βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο τους αναγνώστες/πελάτες σας. Όσο πιο νωρίς το βάλετε καλά στο μυαλό σας, τόσο το καλύτερο.

Αν στοχεύετε μόνο στο να χτίσετε το όνομα σας και να φαίνεστε τέλειοι (ακόμα και αν είσαστε), θα πέσετε στην παγίδα της συνεχούς αυτοπροβολής και το περιεχόμενο σας θα μοιάζει με μια κλασική διαφήμιση.

Το περιεχόμενο σας δεν πρέπει να μιλάει για εσάς. Αντιθέτως, πρέπει πάντα να στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγνωστών/πελατών σας. Σκεφτείτε τι είδους περιεχόμενο θα χρειαστούν και θα αναζητήσουν και χαρίστε τό τους.

Μια στο τόσο μπορείτε να μοιράζεστε μερικά νέα σχετικά με εσάς και τη μάρκα σας (brand), όπως για παράδειγμα η διάθεση ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας. Απλώς σιγουρευτείτε ότι θα το κάνετε με ενδιαφέρον τρόπο και όχι συχνά.

Δοκιμάστε αυτό:

Αντί να δημοσιεύετε περιεχόμενο περιστρεφόμενο γύρω από εσάς, γράψτε κείμενα που περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες των ατόμων που στοχεύετε, είτε είναι αναγνώστες είτε πελάτες.

Κάνετε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις και βρείτε μερικά καλά θέματα για να γράψετε:

• Ποιο είδος blog/blog post μπορεί να ενδιαφέρει όσους στοχεύω;
• Τι προβλήματα μπορεί να έχουν και πως μπορώ να τους βοηθήσω μέσω του περιεχομένου μου;
• Σε τι κοινό απευθύνομαι; (ηλικία, μορφωτικό επίπεδο, επάγγελμα κ.τ.λ). Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σας βοηθήσει και στη σωστή προώθηση του περιεχομένου σας.

Επισκεφτείτε σελίδες όπως οι Quora, G+ Groups, Yahoo! Answers και δείτε τι ψάχνουν όσοι ενδιαφέρονται για το αντικείμενο σας. Μπορεί να μην είναι ελληνικές, όμως είναι πολύ πιθανό να σας βοηθήσουν ώστε να γράψετε μερικά χρήσιμα άρθρα.

Στοχεύοντας στη δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου θα προωθήσετε το όνομα σας χωρίς να αυτοπροβάλλεστε.

3. “Το καλό περιεχόμενο είναι ότι ακριβώς χρειάζεστε” (μάλλον όχι)

Αν γράφετε καλό περιεχόμενο, η δουλειά σας έχει τελειώσει και από μόνο του θα “φέρει” κόσμο στη σελίδα σας, άρα σε εσάς. Σωστά; Λάθος.

Δεν αρκεί μόνο να δημιουργήσετε εξαιρετικό περιεχόμενο, αλλά χρειάζεται να το προωθήσετε κατάλληλα. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την προσπάθεια για δημιουργία άριστου περιεχομένου που δεν ανταμείβεται. Μάλλον συμφωνείτε και εσείς, σωστά;

Δοκιμάστε αυτό:

Σκεφτείτε τον τρόπο προώθησης της δουλειάς που ετοιμάζεται πριν αρχίσετε να εργάζεστε. Ας δούμε μερικές από τις κλασικότερες μεθόδους προώθησης του τέλειου περιεχομένου που μόλις γράψατε:

• Το Twitter φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αλλά χρειάζεται να το “χτίσετε” κατάλληλα. Δοκιμάστε να κάνετε tweet κάποια καλή ερώτηση που απαντά το περιεχόμενο που δημιουργήσατε ή κάποιο ποιοτικό quote που πηγάζει από το κείμενό σας.

• Κάνετε το ίδιο από το Facebook ή to Google+ και σκεφτείτε το Pinterest αν έχετε καλό οπτικό περιεχόμενο να προσφέρετε.

• Προωθήστε το περιεχόμενο μέσω της σελίδας σας (πριν τη δημοσίευση του) και ενθαρρύνετε τους αναγνώστες σας να γίνουν subscribers για να το πάρουν πρώτοι.

• Δημιουργήστε σχέσεις με άλλους συναδέλφους σας (bloggers) και συμφωνείστε να προωθήσετε ο ένας το περιεχόμενο του άλλου. Φροντίστε ώστε και τα δυο είδη περιεχομένου να είναι “εξαιρετικά”, “επικά”, “χρήσιμα”, …

• Αν πιστεύετε πραγματικά στο περιεχόμενό σας, μη διστάζετε να δώσετε κάποια χρήματα για προώθηση του μέσω διαφημίσεις στο facebook για παράδειγμα. Ειδικά στο facebook η διαφήμιση κρίνεται απαραίτητη, μιας και η οργανική απήχηση είναι κάκιστη (αλήθεια είμαστε οι μόνοι που το πιστεύουμε αυτό;).

• Συμμετέχετε σε συζητήσεις και δώστε ένα διακριτικό link προς το περιεχόμενό σας εάν είναι σχετικό με το θέμα συζήτησης και έχει να προσθέσει κάτι πολύτιμο.

Όταν γίνεται λόγος για τα social media, να θυμάστε πως δεν είναι απαραίτητο να μοιράζεστε μόνο περιεχόμενο που δημιουργήσατε εσείς. Τολμήστε να προωθήσετε κάποια άλλη ιδέα αν κρίνετε ότι θα βοηθήσει τους αναγνώστες σας. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνετε τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο για το δικό σας περιεχόμενο.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για τις παραπάνω στρατηγικές content marketing; Θα χαρούμε να την ακούσουμε στα σχόλια που ακολουθούν.

Content Marketing

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • Πως να αυξήσετε την οργανική απήχηση στο facebook
  • Λέξη-κλειδί στο domain. Πόσο σημαντική είναι;
  • Γιατί πρέπει πάντα να έχετε ενημερωμένο το WordPress σας
  • Καταχώρηση σελίδας στο Google με δυο βήματα
  • #11 βασικά σημεία για τη σχεδίαση του τέλειου blog
  • Matt Cutts: Είναι καλό να χρησιμοποιούμε καταλόγους άρθρων για link building;

Γράφει ο Γιώργος Ηλίδης

Ο Γιώργος είναι Digital Marketer, WordPress Developer και ο ιδρυτής του SEOpedia. Σχεδιάζει και αναπτύσσει websites που θέτουν στόχους, εξυπηρετούν τους επισκέπτες και ταυτόχρονα είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Με αυτήν τη σειρά, πρώτα οι επισκέπτες.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα (δεν απαιτείται επώνυμο).
Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) δε δημοσιεύεται.

sp-logo

Πλοήγηση

Αρχική
Επικοινωνία
Blog
Newsletter

Υπηρεσίες

Κατασκευή Website
Portfolio
Project Planner

Blog

Content Marketing
Conversions
Landing Pages
Link Building
News

 

SEO
Social Media Marketing
Usability
WordPress

© 2022 SEOpedia - SEO & Internet Marketing Blog.
Hosted on SiteGround.