Top

SEOpedia Digital Agency HomepageSEOpedia Digital Agency

Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων

  • Αρχική
  • Υπηρεσίες
    • Κατασκευή ιστοσελίδας
  • Portfolio
  • Επικοινωνία
  • Blog
    • WordPress
    • SEO
    • Content Marketing
    • News
    • Social Media
    • Conversions
    • Link Building
    • Usability
Αρχική \ Blog \ WordPress \ Καταχώρηση σελίδας στο Google με δυο βήματα

Καταχώρηση σελίδας στο Google με δυο βήματα

Δημοσιεύθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2013 | Από τον Γιώργο Ηλίδη | 4 σχόλια

Η καταχώρηση της νέας σας σελίδας στο Google είναι εφικτή από τη στιγμή που μπορείτε να δείτε τη σελίδα σας “στον αέρα”. Καλώς ή κακώς, η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης και καλά θα κάνετε να την κάνετε φίλη σας, καθώς θα φέρει στη σελίδα σας νέους επισκέπτες και θα συνεχίσει να σας φέρνει μόνο αν κρίνει ότι το αξίζετε. Είναι η ώρα, λοιπόν, να ενημερώσετε το Google ότι η σελίδα σας είναι έτοιμη να δεχτεί τους πρώτους της επισκέπτες.

Οι υπηρεσίες και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να καταχωρήσετε τη σελίδα σας στο Google είναι δωρεάν και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα με την προϋπόθεση ότι έχετε ένα λογαριασμό Google Mail (Gmail). Εάν δεν έχετε, σας περιμένουμε να δημιουργήσετε έναν για να συνεχίσουμε. Έτοιμοι; Πάμε!

Με τα στοιχεία του email που μόλις δημιουργήσατε, μπορείτε να κάνετε χρήση των παρακάτω υπηρεσιών που παρέχει η Google:

• Google Webmaster Tools
• Google Sitemap Generator
• Google Add URL
• Google Analytics

Στο στάδιο της ενημέρωσης για την ύπαρξη της σελίδας σας δε θα χρειαστούμε όλα τα παραπάνω εργαλεία. Θα ασχοληθούμε με τα εξής:

• Google Webmaster Tools
• Google Sitemap Generator

Google Webmaster Tools

Η Google θέλει να είναι σίγουρη ότι η σελίδα ανήκει σε εσάς, επομένως απαιτεί να το δηλώσετε. Πρόκειται για ένα απλό βήμα, εφόσον έχετε ήδη συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Google Webmaster Tools. Επιλέγοντας “Add a site” μπορείτε να προσθέσετε τον ιστότοπό σας (www.to-domain-sas.gr). Στο επόμενο στάδιο καλείστε να επιλέξετε έναν τρόπο για την πιστοποίηση που αναφέραμε παραπάνω. Αυτή μπορεί να γίνει είτε τοποθετώντας έναν μοναδικό για κάθε σελίδα κώδικα στο header της σελίδας σας, είτε κάνοντας upload ένα αρχείο στο root της σελίδας σας. Και οι δύο τρόποι είναι αρκετά εύκολοι και φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Σημειώστε ότι αν επιλέξετε να εισάγετε μόνοι σας τον κώδικα στο header της σελίδας σας, είναι προτιμότερο να εισαχθεί ακριβώς πριν το τέλος του header.

Google Sitemap Generator

Η επιβεβαίωση τελείωσε και περνάμε στο επόμενο βήμα για την επιτυχή καταχώρηση της σελίδας σας. Θα αναφερθούμε στο WordPress, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στη διαδικασία για άλλες πλατφόρμες (βέβαια η καθεμία έχει δικά της εργαλεία και ονόματα, αλλά η ουσία είναι η ίδια).
Αν και σε μελλοντικό άρθρο θα προτείνουμε καλύτερη λύση από αυτήν που θα παρουσιαστεί παρακάτω, για την ώρα καλό είναι να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα μέχρι η εμπειρία σας να επιτρέψει να ασχοληθείτε περισσότερο με το θέμα των XML/HTML Sitemaps.

Μπορείτε να κατεβάσετε το plugin με όνομα “Google Sitemap Generator” από το σύνδεσμο που δόθηκε παραπάνω. Αφού το ενεργοποιήσετε, μέσα από τις ρυθμίσεις που προσφέρει είστε σε θέση να δημιουργήσετε τον πρώτο χάρτη τη σελίδας σας (sitemap). Όταν η δημιουργία του sitemap ολοκληρωθεί μπορείτε να πάρετε τη διεύθυνσή του, πιθανώς θα είναι του τύπου to-domain-sas.gr/sitemap.xml, και να την εισάγετε στο Google Webmaster Tools. Αυτό θα γίνει κλικάροντας στα αριστερά Site Configuration > Sitemaps > Submit Sitemap. Η διαδικασία αυτή τελειώνει εδώ.

Θα διαπιστώσετε ότι το Webmaster Tools θα γίνει, ή πρέπει να γίνει, ο καλύτερος φίλος της σελίδας σας. Μην παραλείπετε να το τσεκάρετε συχνά καθώς κάθε φορά θα βρίσκετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κατάσταση της σελίδας σας.

Google Add URL

Η Google τα καταφέρνει και μόνη της μια χαρά και κάποια στιγμή θα ανακαλύψει κάθε γωνιά της νέας σας σελίδας και θα προχωρήσει στην καταχώρηση της. Μπορείτε όμως να τη βοηθήσετε προσθέτοντας μόνοι σας τη σελίδα σας ώστε να την “ελέγξει” νωρίτερα.
Εν ολίγοις, κάντε κλικ εδώ, στη συνέχεια κάντε κλικ στο “Add your URL” και ακολουθήστε τις οδηγίες. Σύντομα θα σας έρθουν οι πρώτοι επισκέπτες από το Google!

* Σημειώστε ότι η τελευταία μέθοδος δεν εγγυάται ότι θα εμφανιστείτε στο Google πιο γρήγορα, καθώς οι υπόλοιπες που αναφέρθηκαν είναι πιο σημαντικές. Σίγουρα δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση της σελίδας σας, αλλά δεν αρκεί να βασιστείτε σε αυτήν.

WordPress Google, How-to

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • Google: Όλες οι καταλήξεις των domains αντιμετωπίζονται ισάξια
  • Google: Τα Search Analytics επίσημα στα Webmaster Tools
  • Η Google δοκιμάζει μια κόκκινη ετικέτα για σήμανση των αργών ιστοσελίδων
  • Google: “Σχεδιάζουμε για ανθρώπους, όχι για ιστοσελίδες”
  • Εισαγωγή των Google Rich Snippets σε ιστοσελίδα WordPress
  • Panda Update: Άλλη μια κίνηση ενάντια στο περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας

Γράφει ο Γιώργος Ηλίδης

Ο Γιώργος είναι Digital Marketer, WordPress Developer και ο ιδρυτής του SEOpedia. Σχεδιάζει και αναπτύσσει websites που θέτουν στόχους, εξυπηρετούν τους επισκέπτες και ταυτόχρονα είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Με αυτήν τη σειρά, πρώτα οι επισκέπτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση

  1. savvy αναφέρει:

    10 Μαρτίου 2014 at 12:54

    Καλησπέρα, Θα ήθελα να συγχαρώ την προσπάθεια σας για την υλοποίηση μιας ιστοσελίδας που αναφέρεται στο SEO και ιδίως στα Ελληνικά. Από τα πρώτα άρθρα που διάβασα βλέπω έχω μείνει ευχαριστημένος και το “πάντρεμα” SEO + WordPress είναι ο ιδανικός συνδυασμός για την επιτυχία ενός site προς την κορυφή.

    Μια μικρή παρατήρηση καθώς δραστηριοποιούμαι στον χώρο, η υποβολή του site στην google Google Add URL πλέον δεν χρειάζεται καθώς η google θα διαβάσει το site ενώ με την δημιουργία ένα καλού inbound link θα το δει σχεδόν αμέσως!!

    Απάντηση
    • Γιώργος Ηλίδης αναφέρει:

      10 Μαρτίου 2014 at 14:28

      Καλημερα. Σε ευχαριστουμε θερμα για τη συμμετοχη και τα καλα λογια σου. Οπως και εσυ, ετσι και εμεις πιστευουμε οτι αυτος ο συνδυασμος ειναι ο ιδανικος για να πετυχει μια ιστοσελιδα και ακριβως αυτο ειναι το πνευμα του SEOpedia.
      Εχεις δικιο σχετικα με την παρατηρηση σου μιας και τα πραγματα πλεον εχουν αλλαξει και η Google ειναι ικανη να ανακαλυπτει νεες σελιδες σχεδον αμεσα. Επιλεξαμε να αφησουμε αυτην την επιλογη για τους αρχαριους, μιας και δε θα δημιουργησει καποιο προβλημα (στη χειροτερη περιπτωση απλως δε θα φερει αμεσο αποτελεσμα).

      Το αρθρο θα τροποποιηθει για την εισαγωγη αυτης της παρατηρησης. Ευχαριστουμε!

  2. Χρήστος αναφέρει:

    31 Μαρτίου 2019 at 13:25

    Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας

    Μπορώ να τρέξω το plugin «Google Sitemap Generator» με κάποιον άλλο τρόπο, εκτός του WordPress; Έχω φτιάξει τη σελίδα μου μέσω του Tumult Hype.

    Με εκτίμηση,
    Χρήστος

    Απάντηση
  3. Γιώργος αναφέρει:

    17 Δεκεμβρίου 2020 at 19:39

    Γεια σας
    Θέλω να τοποθρτήσω την ιστοσελίσα μας στο googlenews.
    Μπορειτε να μας βοηθήσετεω να το κάνουμε αυτό;

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα (δεν απαιτείται επώνυμο).
Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) δε δημοσιεύεται.

sp-logo

Πλοήγηση

Αρχική
Επικοινωνία
Blog
Newsletter

Υπηρεσίες

Κατασκευή Website
Portfolio
Project Planner

Blog

Content Marketing
Conversions
Landing Pages
Link Building
News

 

SEO
Social Media Marketing
Usability
WordPress

© 2022 SEOpedia - SEO & Internet Marketing Blog.
Hosted on SiteGround.