Top

SEOpedia Digital Agency HomepageSEOpedia Digital Agency

Κατασκευή & Προώθηση ιστοσελίδων

  • Αρχική
  • Υπηρεσίες
    • Κατασκευή ιστοσελίδας
  • Portfolio
  • Επικοινωνία
  • Blog
    • WordPress
    • SEO
    • Content Marketing
    • News
    • Social Media
    • Conversions
    • Link Building
    • Usability
Αρχική \ Blog \ Link Building \ Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα backlink; Υπάρχει κάτι που θα προτιμούσαμε

Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα backlink; Υπάρχει κάτι που θα προτιμούσαμε

Δημοσιεύθηκε στις 24 Ιουνίου 2014 | Από τον Γιώργο Ηλίδη | 3 σχόλια

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερα backlinks έχει μια σελίδα τόσο το καλύτερο, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Αν το θέμα ήταν να αποκτήσουμε όσα περισσότερα backlinks μπορούμε ώστε να πετύχουμε καλή κατάταξη, τότε αυτός που είχε τα περισσότερα χρήματα θα κέρδιζε τον ανταγωνισμό.

Με 50-60 ευρώ το χρόνο μπορούμε να αγοράσουμε ένα domain και ένα φθηνό πακέτο hosting, να “πετάξουμε” εκεί λίγο σχετικό περιεχόμενο και να στείλουμε μερικά links προς τη σελίδα μας. Με αυτή τη λογική όποιος είναι διατεθειμένος να δώσει τα περισσότερα 60άρια/χρόνο θα κέρδιζε.

Το καλύτερο περιεχόμενο είναι αυτό που ικανοποιεί τον όρο της αναζήτησης του χρήστη και δεν έχει να κάνει (και ούτε πρέπει να σχετίζεται) με το ποιος δίνει τα περισσότερα χρήματα. Μπορεί κατά περίπτωση κάποιος που έχει δώσει τα χρήματα να έχει το καταλληλότερο περιεχόμενο, όμως αυτό σίγουρα δεν αποτελεί κανόνα.
Οι μηχανές αναζήτησης εδώ και χρόνια έχουν λάβει τα μέτρα τους έναντι των πληρωμένων links και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουν να τάσσονται κατά αυτών.

Πλέον είναι σημαντικότερο είναι το ποιος είναι αυτός που δίνει ένα link προς τη σελίδα σας. Όταν σπουδαία πρόσωπα του χώρου σας αναφέρουν το όνομα σας, τη σελίδα σας ή ένα άρθρο σας είναι ένα καλό σημάδι. Όταν δίνουν και ένα link προς τη σελίδα σας, τότε σίγουρα είναι ακόμα καλύτερο. Ακόμη και αυτό όμως δεν είναι το καταλληλότερο κριτήριο για να υποδείξει τι είναι ποιοτικότερο/καλύτερο από κάτι άλλο.

Ύστερα από όσα αναφέρθηκαν, πιστεύουμε ότι υπάρχουν δύο παράγοντες ενδεικτικοί της ποιότητας και μάλιστα καλύτεροι από τα links.
Οι αναγνώστες πρέπει να καθορίζουν ποιος έχει το καλύτερο περιεχόμενο και κατ΄ επέκταση ποιος ικανοποίησε καλύτερα την αναζήτηση τους, όχι οι συντάκτες ή οι webmasters.

Μπορούμε να σκεφτούμε, λοιπόν, δύο τρόπους που δείχνουν την απόφαση των αναγνωστών και σίγουρα είναι σημαντικοί:

Τα σχόλια από πραγματικούς ανθρώπους

Πολλά σχόλια και σχετικά πάντα με το περιεχόμενο του άρθρου/σελίδας θα χαρίσουν κύρος σε εσάς και τη σελίδα σας και ίσως και καλύτερη κατάταξη.

Και τα σχόλια μπορεί να αγοραστούν, όμως είναι πιο δύσκολο να γίνει. Το να βρει κανείς πραγματικούς ανθρώπους που θα αφήσουν το όνομα τους, μια πραγματική διεύθυνση email, τη φωτογραφία τους και ένα link προς τη σελίδα τους (που ιδανικά θα είναι σχετική με τη δική σας) είναι δύσκολο να γίνει. Για αυτό τα σχόλια είναι πολύτιμα για κάθε σελίδα.

Google+ και δημόσια σχόλια

Οι μηχανές αναζήτησης είναι χαζές: τα bots τους δεν μπορούν να διαβάσουν και να κρίνουν ποιο είναι το καλό περιεχόμενο. Είναι όμως και έξυπνες: μπορούν να κάνουν γρήγορα και σωστά τα απαραίτητα μαθηματικά. Όταν κάποιος δίνει ένα +1 και γράφει κάτι στον κύκλο (circle) του προς ανθρώπους που μπορεί να ενδιαφέρονται για το εκάστοτε περιεχόμενο, τότε αυτό είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κερδίσετε.

Μπορεί οι μηχανές αναζήτησης να μην έχουν τη δύναμη να κρίνουν την ποιότητα του περιεχομένου, οι πραγματικοί αναγνώστες όμως μπορούν. Οι πραγματικοί αναγνώστες, ειδικά όσοι έχουν ένα ιστορικό δημοσίευσης περιεχομένου στο χώρο σας, έχουν την ικανότητα να κρίνουν την ποιότητα του περιεχομένου που δημοσιεύετε. Όσα περισσότερα σχόλια και αναφορές μπορείτε να πάρετε από αυτούς τους ανθρώπους, τόσο το καλύτερο.

Η Google είναι αρκετά έξυπνη και ενθαρρύνει με τον τρόπο της (κάνοντας το Google Authorship μέτρο κατάταξης) του συντάκτες να να γίνουν μέλη του κοινωνικού δικτύου της (Google+). Οι συντάκτες, που αποτελούν ταυτόχρονα και αναγνώστες, μαζί με τους αναγνώστες κάνουν αυτό που οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να κάνουν: κρίνουν την ποιότητα του περιεχομένου. Γιατί νομίζετε ότι δημιουργήθηκε το Google+ και σχεδιάστηκε ώστε να επηρεάζει τα αποτελέσματα αναζήτησης;

Επομένως, αν έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα backlink και σε ένα +1 από κάποιον του χώρου μας και την προβολή του περιεχομένου μας στον κύκλο του (δηλαδή σε ακόμα περισσότερα άτομα του χώρου), θα επιλέγαμε το δεύτερο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι τόσο εύκολο να κοροϊδέψει κανείς την Google με τον δεύτερο τρόπο όσο με ένα backlink; Μάλλον όχι…

Συμπέρασμα

Δε σας λέμε να μην επιδιώκετε την απόκτηση links, αλλά ότι κάνετε να γίνετε με γνώμονα την ποιότητα. Γράψτε περιεχόμενο που ο κύκλος σας θα θέλει να διαβάσει και να μοιραστεί και οι αναγνώστες σας θα θέλουν να σχολιάσουν.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια που ακολουθούν.

Link Building Links

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

  • Guest Posts: Ποιο είναι το ιδανικό website για να γράψετε;
  • Γιατί πρέπει να στοχεύετε σε φράσεις-κλειδιά και πως να το κάνετε σωστά
  • SEO 2015: #10 συμβουλές για να επιβιώσετε
  • Τεχνικές SEO στις οποίες σπαταλάτε άδικα το χρόνο σας (και εναλλακτικές προτάσεις)
  • Το link building ΔΕΝ πέθανε, απλώς έγινε πιο δύσκολο
  • Internal links: Η αξία των εσωτερικών συνδέσμων

Γράφει ο Γιώργος Ηλίδης

Ο Γιώργος είναι Digital Marketer, WordPress Developer και ο ιδρυτής του SEOpedia. Σχεδιάζει και αναπτύσσει websites που θέτουν στόχους, εξυπηρετούν τους επισκέπτες και ταυτόχρονα είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης. Με αυτήν τη σειρά, πρώτα οι επισκέπτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση

  1. Luka αναφέρει:

    28 Σεπτεμβρίου 2014 at 01:57

    εγώ θα συμφωνούσα με ποιοτικό άρθρο πάρα με backlink

    Απάντηση
  2. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρει:

    13 Ιανουαρίου 2015 at 12:32

    Μπορεί τα άρθρα να είναι ποιοτικότερα αλλά τα σχόλια και τα backlink βρίσκονται νομίχω ευκολότερα απ την google

    Απάντηση
    • Γιώργος Ηλίδης αναφέρει:

      13 Ιανουαρίου 2015 at 20:12

      Σίγουρα βρίσκονται ευκολότερα και όταν είναι ποιοτικά έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Αν μπορείς να “χτίσεις” αξιόλογα backlinks, σίγουρα αξίζει να ασχοληθείς.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Σας παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα (δεν απαιτείται επώνυμο).
Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) δε δημοσιεύεται.

sp-logo

Πλοήγηση

Αρχική
Επικοινωνία
Blog
Newsletter

Υπηρεσίες

Κατασκευή Website
Portfolio
Project Planner

Blog

Content Marketing
Conversions
Landing Pages
Link Building
News

 

SEO
Social Media Marketing
Usability
WordPress

© 2022 SEOpedia - SEO & Internet Marketing Blog.
Hosted on SiteGround.